The classic béchamel sauce was created in the 17th century by a French royal chef and was named after the financier Louis de Bechamel, who served at the court of Louis XIV. Everyone liked this sauce so much that its recipe became widespread and is still actively used. Bechamel sause can be prepared in just 20 minutes and goes well with various types of pasta.
All ingredients for this recipe should be at room temperature to make it easier to achieve a smooth sauce consistency.
Сook time: 20 min.
Difficulty: Easy
Ingredients:
1. Milk - 400 ml
2. Butter - 60 g
3. Odorless vegetable oil - 3 tbsp.
4. Wheat flour - 3 tbsp.
5. Salt
Мы стремимся предложить Вам наилучший сервис при работе с нашим сайтом. Для этого мы собираем и храним информацию о Вашем посещении сайта. Так называемые cookies. Файлы cookies не собирают и не хранят никакую личную информацию о Вас. Используя этот сайт, Вы даете согласие на использование cookies. На данном этапе Вы можете отказаться от использования cookies, настроив необходимые параметры в своем браузере.